Prima companie prezentată pe platforma Birouri Vii este THINSLICES cu un spațiu de birouri fresh și neconventional într-o clădire istorică din Iași.

În dialogul cu arhitecții de la MIOLK, principala cerință a celor de la THINSLICES a fost surprinderea atmosferei de muzeu, într-un spaţiu de lucru contemporan şi unic: o nouă casă pentru echipa de elefanți (membrii echipei se autointitulează „elefanți”).

O altă cerinţă importantă a fost legată de obținerea unor spații de lucru ușor de ordonat și întreținut, dar confortabile, flexibile și interactive în același timp.

Spațiile pentru birouri sunt locurile de muncă indispensabile oricărei activități, într-o mică proporție sau în integralitatea ei. Transformările au început în România, de la activități și afaceri care au pornit din spațiile disponibile ale locuințelor, dar în anii care au trecut acestea s-au mutat tot mai mult în spații special destinate, de multe ori organizate în complexe de activități cu complemente care au sporit confortul și atractivitatea. Recent, putem constata faptul că cele mai avansate construcții din punct de vedere al sustenabilității, eficienței energetice și înglobării de sisteme avansate de management, sunt cele destinate birourilor. (Șerban Țigănaș, președinte, Ordinul Arhitecților din România)

Rezultatul amenajarii birourilor Thinslices a fost bucuria asumării spaţiului acestui nou muzeu prin joc . Acesta te încurajează să apeşi, să tragi, să glisezi, să prinzi, să întinzi, să muţi, să desparţi şi să uneşti elementele unui peisaj adaptabil şi versatil . Un traseu deschis, scenografic, experiente noi, posibilitatea interactiunii cu obiecte si informatie, compun un alt fel de muzeu ce vorbeste, de fapt, despre valorile beneficiarilor: respectul față de istorie și patrimoniu, inovația, creativitatea, spiritul ludic.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn