Birourile sunt pentru oameni. Pentru echipe de oameni.

Poate ca aparent suna banal, insa deseori actorii implicati in ciclul dezvoltare – inchiriere – amenajare – administrare a spatiilor de birouri, uita tocmai clientul final. Pentru ca, in realitate, acest client final nu este chiriasul (multinationala sau IMM) care va ocupa cladirea, nici investitorul care o va cumpara, ci este o echipa de oameni.

O echipa cu angajati care isi duc copilul la gradinita si apoi ajung la birou, dar si cu angajati care dorm doua-trei ore (fie ca sunt in sesiune, fie ca au fost in club) inainte de a incepe ziua de lucru.

Acei angajati isi vor petrece opt ore pe zi la job sau chiar 10-12, pentru ca Romania este inca departe de Suedia in ceea ce priveste programul de lucru si respectarea lui. Si au in comun cel putin un lucru: vor sa se simta confortabil la birou.

2

Prin urmare, un geam care se deschide (sau nu), un scaun ergonomic (nu doar rotativ), un loc de luat masa de placere (nu doar de foame), un sistem de iluminat eficient, fara a fi intruziv, toate acestea sunt detalii care pot face diferenta.

Pentru ca lucrurile se simt diferit din cei 10 mp per cap de angajat  (in realitate tind spre maxim 6 mp) fata de modul in care se simt din biroul acvariu, cu canapea si uneori baie proprie, al CEO-ului.

De aceea este important sa ne aducem aminte: birourile sunt pentru oameni. La plural. Nu doar pentru directorul care intamplator locuieste la 5 minute de mers pe jos de birou, nici doar pentru seful departamentului de real estate, prieten vechi cu brokerul care a inchiriat birourile, ci pentru toti oamenii care lucreaza in acele spatii.

De confortul acestor oameni depinde profitul companiilor. Iar confortul lor depinde de tot ceea ce un birou le poate oferi.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn